Rafal komentara artiljerca Ilje sa fronta šarmirao i Putina

Ruski vojnici su postali hit na internetu nakon što se pojavio video sa zaporoškog fronta gde se grupa ukrajinskih oklopnih vozila približava ruskim položajima, a u susret joj izlazi samo jedan ruski tenk

Televizijski kanal "Rusija 24" je podelio ekskluzivne snimke iz Kremlja sa sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i posadom tenka "aljoša", koji je uspešno odbio napad neprijatelja na samom početku ukrajinske kontraofanzive na zaporoškom frontu.

Ruski vojnici su postali hit na internetu nakon što se pojavio video sa zaporoškog fronta gde se grupa ukrajinskih oklopnih vozila približava ruskim položajima, a u susret joj izlazi samo jedan ruski tenk.

"Osam njihovih jedinca tehnike i naš 'aljoša' sam. Izbacili smo im jedan tenk. Drugi im se upravo razleteo. Naježio sam se. Bravo. Postaćemo heroji Rusije", čuje se glas operatera dok se na snimku vidi kako gore ukrajinski tenkovi.

Krajnje iskreni komentari operatera ruskog drona koji je razgovarao sa ruskim tenkistima koji "nisu ni videli koliko neprijateljskih borbenih vozila im ide u susret" i navodio vatru su privukli pažnju javnosti i proslavili herojsku posadu.

Njegovi komentari nisu ostavili ravnodušnim ni Putina koji se našalio i predložio operatoru drona da se, po završetku službe, okuša u profesiji sportskog komentatora.

Opširnije pročitajte ovde.