Rusija

Putin potvrdio smrt Prigožina: Bio je talentovan čovek teške sudbine

Ruski lider istakao da su "vagnerovci" u velikoj meri doprineli borbi protiv nacizma u Ukrajini, što Rusija nikada neće zaboraviti
Putin potvrdio smrt Prigožina: Bio je talentovan čovek teške sudbinewww.globallookpress.com © Maksim Blinov/Kremlin Pool

Predsednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je danas da je u avionu, koji se juče srušio na putu iz Moskve u Sankt Peterburg, nalazio i čuveni osnivač "vagnerovaca" Jevegenij Prigožin zajedno sa nekim svojim saradnicima. 

Putin je izrazio žaljenje i iskreno saučešće porodicama poginulih i istakao da je Prigožin bio talentovan čovek sa teškom sudbinom. Kako je rekao, Prigožin se koliko još juče vratio iz Afrike, nakon čega je istog dana poginuo.

"To je bio čovek teške sudbine, pravio je i ozbiljne greške u životu, a uspevao je da postigne i potrebne rezultate i za sebe i onda kada sam ga ja molio da nešto uradi za opšte ciljeve, kao što je to bilo tokom poslednjih meseci. On je bio talentovan čovek, talentovan biznismen. Radio je ne samo kod nas u zemlji, i to sa dobrim rezultatima, već je radio i u inostranstvu, u Africi, između ostalog. Tamo se bavio naftom, gasom, plemenitim metalima. Juče se, kako sam saznao, vratio iz Afrike, video se ovde sa nekim zvaničnicima", rekao je Putin.

On je dodao da je Istražni komitet započeo istragu i da će biti potrebno duže vreme kako bi se ona završila.

U razgovoru sa liderom DNR-a Denisom Pušilinom, predsednik Rusije je poručio i da zemlja nikada neće zaboraviti veliki doprinos "vagnerovaca" u borbi protiv nacizma u Ukrajini. 

image
VV inauguration
banner