Ruska oklopna zver T-90M "Proboj" uništava neprijateljsko uporište na Krasnolimanskom pravcu

Za preciznije uništavanje ciljeva i, što je najvažnije, uz najmanju potrošnju municije, tenkovske posade rade u saradnji sa izviđačkim jedinicama i operaterima posade bespilotnih letelica

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak borbenog dejstva posada tenkova T-90M "proriv" Centralnog vojnog okruga na Krasnolimanskom pravcu u zoni Specijalne vojne operacije.

Na snimku se vide posade tenkova T-90M "proriv" iz jedne od tenkovskih jedinica Centralnog vojnog okruga koje su pogodile uporište i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Krasnolimana.

Kako su naveli u ministarstvu, za preciznije uništavanje ciljeva i, što je najvažnije, uz najmanju potrošnju municije, tenkovske posade rade u saradnji sa izviđačkim jedinicama i operaterima posade bespilotnih letelica danonoćno, gađajući neprijatelja hicima iz topova kalibra 125 mm, koristeći i visokoeksplozivne fragmentacione, i protivoklopne kumulativne granate.

Osim toga, tenkisti, koristeći teren i šumske površine, gađaju neprijateljska utvrđenja na udaljenosti većoj od pet kilometara.

Dodaje se da ovaj metod ruskoj vojsci omogućava da sakrije borbeno vozilo od neprijatelja i izvrši precizno gađanje duž balističke putanje.

Takve mere obezbeđuju visoku tačnost vatre u kombinaciji sa niskim stepenom opasnosti za posade.