Ruski FPV dron pogađa tačno u metu: Uništeno ukrajinsko borbeno vozilo i poraženi vojnici

Rusko Ministarstvo odbrane podelilo je rad operatera drona i njegovog pomoćnika, koji su uspešno izvršili borbeni zadatak i uništili ukrajinsku vojnu tehniku i pripadnike Oružanih snaga neprijatelja

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kome pripadnici Vazdušno-desantnih snaga koriste borbene FPV (first person view) dronove u borbama kod Bahmuta (Artjomovsk) u zoni Specijane vojne operacije i pogađaju teretno vozilo Oružanih snaga Ukrajine kao i neprijateljske vojnike.

Na podeljenom snimku, operater drona je, pomoću specijalnih vi-ar naočara, otkrio kamion Oružanih snaga Ukrajine koji se kretao putem, kao i grupu ukrajinskih vojnika koji pokušavaju da se sakriju nakon neuspešnog napada na ruske položaje u jednom od kratera nastalog od artiljerijskih granata.

U oba slučaja, pomoćnik i operater su vešto korigovali vatru i zabeležili precizan pogodak tačno u metu. Vozilo i pripadnici Oružanih snaga Ukrajine su uništeni, potvrđuje rusko Ministarstvo odbrane.

Ruske jedinice uspešno koriste dronove u borbama protiv ukrajinskih vojnika sakrivenih u skloništima na šumskom terenu, kao i za uništavanje njihove vojne opreme.

Borbeni zadatak izvode tako što posada koju čini operater drona i njegov pomoćnik, koristeći posebne naočare, puštaju dron u zadati prostor i odatle pripremaju i lanisaraju napad. Ruski vojnici vešto i precizno pogađaju ljudstvo i opremu Oružanih snaga Ukrajine, kako u skloništima, tako i na otvorenim površinama i prilikom njihovog premeštanja sa različite udaljenosti.