(VIDEO) MO RF objavilo novi snimak rada izviđačkih i artiljerijskih jedinica ruske vojske

Nakon što izviđačke jedinice izađu na teren, informacije o položaju neprijateljskih jedinica se šalju artiljerijskim jedinicama, koje u bilo koje vreme i po bilo kakvim vremenskim uslovima, imaju zadatak da pogode sve zadate ciljeve, objašnjavaju iz Ministarstva odbrane Rusije

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je novi snimak rada ruskih jedinica u zoni Specijalne vojne operacije.

Na snimku se prvo vidi kako se izviđačke jedinice pripremaju za izlazak na teren: vojnici se naoružavaju, i bešumno kreću kako ne bi bili opaženi. 

Komandant izviđačke grupe armije "Zapad" usmerava napad na mesto na kojem se privremeno, u tom trenutku, nalaze jedinice Oružanih snaga Ukrajine. 

U akciju zatim kreće haubica D-20 - ispaljuju se granate kalibra 152 milimetra, kojih za minut biva ispaljeno i do pet. Domet ove municije može biti i preko 17 kilometara.

Artiljerijskim radom uništavaju se minobacačke jedinice, višecevni raketni bacači i drugi ciljevi, a vodi se i protivbaterijska borba. I sve to na osnovu podataka koji se dobijaju od izviđačkih jedinica. 

Nakon izvršenja postavljenog zadatka, pri povlačenju sa položaja, grupa vojnika koja se nalazila na začelju primetila je protivničke jedinice i otvorila vatru. Na kraju, svi ciljevi su postignuti, a jedinica se bez gubitaka vratila u bazu.