RT na prvim linijama fronta: Nevidljiva ruska vojska jednim hicem uništava neprijateljski punkt

"Trudimo se da gađamo tako da se ne vidi odakle leti projektil, da nas ne bi našli", objašnjava komandant posade sa pozivnim znakom Kalačik

Ruski odred "Livadija" jednim hicem pogađa metu i uništava punktove Oružanih snaga Ukrajine u teškim vremenskim uslovima. Prema rečima pripadnika ruske vojske, ukrajinske oružane snage postavljaju svoje položaje među civile i stoga ruski operateri moraju da nadziru neprijatelja i po nedelju dana.

Vojni dopisnik RT-a Filip Prokudin posetio je hersonsku liniju fronta u zoni Specijalne vojne operacije i razgovarao sa komandantom odreda "Livadija" izviđačko-jurišne brigade "Konvoj" grupe "Dnjepar".

Otprilike nedelju dana, operateri protivtenkovskih jedinica proučavaju položaje i akcije neprijatelja iz skloništa, ne dopuštajući da ih primete oficiri Oružanih snaga Ukrajine.

"Trudimo se da gađamo tako da se ne vidi odakle leti projektil, da nas ne bi našli", objašnjava vojnom dopisniku RT-a Filipu Prokudinu komandant posade sa pozivnim znakom Kalačik.

"Na drugoj strani ima dosta civila, a pre pucanja moramo da obavimo veoma precizno i dugotrajno izviđanje da bismo saznali da li među ukrajinskim vojnicima ima civila", kaže Kalačik.