Juriš ruske pešadije na uporište Oružanih snaga Ukrajine

Vatrenu podršku grupi trupa "Vostok" pružila je artiljerija koja se nalazi na kamufliranim zatvorenim pozicijama

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kojem se vidi kako jurišne jedinice grupe trupa "Vostok" upadaju u uporište Oružanih snaga Ukrajine, koje se nalazi u šumskom pojasu na jednom od delova južnog donjeckog pravca u zoni Specijalne vojne operacije.

U napadu na uporište učestvovala je pešadijska jurišna grupa jedne od motorizovanih jedinica grupe trupa "Vostok", koja je pod okriljem teške mitraljeske vatre napredovala do neprijateljskih položaja.

Vatrenu podršku grupi, u slučaju otkrivanja vatrenih tačaka Oružanih snaga Ukrajine, pružila je artiljerija smeštena na maskirnim, zatvorenim pozicijama.

Napredovanje jurišne grupe u posebno opasnim područjima prilagođeno je proračunom FPV drona, koji je u realnom vremenu prenosio informacije o novoidentifikovanim ciljevima i prilagođavanju artiljerijske vatre na komandno mesto.

Kao rezultat koordinisanih akcija motorizovanih strelaca grupe trupa "Vostok", uspešno je završen zadatak zauzimanja uporišta Oružanih snaga Ukrajine koje se nalazi u šumskom pojasu. 

"Postavljen je zadatak da prođemo kroz šumski pojas, zadatak je završen. Koherentnost momaka je odlična, svi se razumeju, svi se zalažu", kazao je vođa odreda sa pozivnim znakom "Koževa".