Vulin za RT Balkan: Proces ujedinjenja Srba je počeo i ne može se zaustaviti

Narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida nikad ne sme da dozvoli da bilo ko drugi odlučuje umesto njega kako će i gde živeti, rekao je član Senata RS i dodao da tamo gde Srbi nemaju svoje ustanove, nažalost imaju svoje jame

Član Senata Republike Srpske i bivši direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Vulin poručio je u intervjuu za RT Balkan da se proces ujedinjenja Srba ne može zaustaviti i da je 9. januar dan svih Srba.

"Deveti januar nije praznik Republike Srpske, već svih Srba, gde god oni živeli. Republika Srpska je najuspešniji dokaz borbe za slobodu srpskog naroda u protekla dva veka. Zato Republiku Srpsku moramo da čuvamo, jačamo i unapređujemo", rekao je Vulin za RT Balkan, dodavši da Srpska nije dobijena "voljom velikih sila, već izborena potrebom srpskog naroda da bude slobodan i da ima svoju državnu organizaciju sa ove strane Drine".

Kako je kazao, tamo gde Srbi nemaju svoje sudije, lekare, učitelje i policajce, "nažalost, imaju svoje jame", istakavši da zato "narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida ne sme nikad da dozvoli da bilo ko drugi odlučuje umesto njega kako će i gde živeti".

"Republika Srpska i Srbija su jedno, i Srbi, gde god živeli, jesu jedno. Proces ujedinjenja je započet, i to se jednostavno ne može zaustaviti", ocenio je Vulin.