Vučić sa O'Brajanom: Gotovo ni u čemu se ne slažemo, Srebrenica će poremetiti region

Predsednik Srbije i specijalni izaslanik SAD razgovarali su o KiM i Rezoluciji o Srebrenici, a američki zvaničnik pozvao je na suočavanje s istinom o Srebrenici i obećao podršku u vezi sa formiranjem ZSO

Gotovo o svemu imamo različite stavove kada je reč o KiM i Srebrenici, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se novinarima nakon sastanka sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

On je ocenio da je bilateralna saradnja Srbije i SAD, i politička i ekonomska, sve bolja, ali da su po pitanju KiM dve strane saglasne oko toga da je potrebno sačuvati mir i stabilnost, dok o ostalom stavovi uglavnom razilaze.

"Obećao sam da će se Srbija ponašati ozbiljno i odgovorno. Mnogo laži dolazi o navodnom ratu, o nekom napadu Srbije, teško je svakodnevno odgovarati na besmislice i laži. Zahvalan sam O'Brajanu zbog isticanja obaveze da treba da se osnuje ZSO. To je već 11 godina mrtvo slovo na papiru. I Priština i Evropljani nas lažu o tome već 11 godina", izjavio je Vučić.

Opširnije pročitajte ovde.