Kit Klarenberg u "Relativizaciji": Šta Velika Britanija smera na Balkanu?

Čuveni istraživački novinar, poznat po svom radu na portalima "Grejzon", "Diklasifajd", "Krejdl" i mnogim drugim, napominje da je "proksi rat u Ukrajini proizvod britanskih obaveštajnih službi" i "nešto što su oni aktivno želeli i aktivno se zalagali"

Elementi britanskih službi "očajnički" žele da otvore novi front u "proksi ratu" protiv Rusije, pošto stvari u Ukrajini ne idu u zamišljenom pravcu, a Balkan bi bio idealno poprište za tako nešto, ističe nezavisni istraživački novinar Kit Klarenberg u razgovoru sa Ljiljanom Smajlović u novoj epizodi "Relativizacije".

Klarenberg, poznat po svom radu na portalima "Grejzon", "Diklasifajd", "Krejdl" i mnogim drugim, napominje da je "proksi rat u Ukrajini proizvod britanskih obaveštajnih službi" i "nešto što su oni aktivno želeli i aktivno se zalagali".

Sada, kada stvari idu nizbrdo na tom frontu, Britanija želi da osigura da se SAD ne izvuku iz sukoba tako što bi potencijalno otvorili novi front, za šta bi Balkan bio idealno poprište. "Ne možete imati svetski rat bez Balkana", gorko se našalio Klarenberg, koji poslednje četiri godine živi i radi u Beogradu.

Opširnije čitajte u zasebnoj vesti ovde.