Ekonomija

Vučić poručio Sarajevu i Zagrebu: Da se igramo brojevima, koliko kilometara auto-puta ste izgradili

Predsednik Srbije obišao je danas Priboj i Prijepolje gde je sa građanima razgovarao o tome šta je potrebno da bude izgrađeno od infrastrukture kao i o razvoju turizma u tom kraju
Vučić poručio Sarajevu i Zagrebu: Da se igramo brojevima, koliko kilometara auto-puta ste izgradili© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za 10 godina, koliko je na vlasti u Srbiji, izgrađeno više auto-puteva nego u celoj Bosni i Hercegovini od 1945. godine do danas.

Vučić je tako odgovorio na podsmeh zbog toga što je deonica auto-puta Niš-Merošina izgrađena "u polu-profilu". Kako je dodao, sarajevski mediji su se smejali zbog Merošine, ali se nisu smejali u Novom Pazaru.

"Video sam to u delu sarajevskih i zagrebačkih medija. To sam rekao i pred bošnjačkim predstavnicima: meni se smejete oko kilometara auto-puta. Nešto vam je smešno, sprdate se s tim koliko je Srbija izgradila kilometara auto-puta. Odlično, ajde da se igramo brojevima, činjenicama. Pa za 10 godina više je izgrađeno u Vučićevo vreme punog profila auto-puta, nego u Federaciji BiH i celoj Bosni i Hercegovini od 1945. na ovamo, pa puta dva", kaže Vučić.

Kako dodaje izgrađeno je dva puta više nego što su oni za 78 godina izgradili, a građeni su u Titovo vreme.

"Ja ću nastaviti da budem tako smešan i samo nek mi se smeju, ovi brojevi govore sve", kaže Vučić.

"Imali smo razgovore sa bošnjačkim predstavnicima i muftijom o tome kako da prevazilazimo međunacionalne probleme", rekao je Vučić nakon obilaska Priboja.

image