Kultura

Beogradska filharmonija: Vivaldi za decu na "urnebesan način"

Kako je najavljeno, od violinista "u ulozi proleća je Jelena Dimitrijević, leto najavljuje Miljana Popović Materni, jesen donosi Selena Jakovljević, a zimu Vojin Aleksić"
Beogradska filharmonija: Vivaldi za decu na "urnebesan način"© Beogradska fiharmonija

Jedan od najpopularnijih i najtraženijih projekata za decu, "Četiri godišnja" doba Antonija Vivaldija, uz naratora glumca Vladimira Aleksića, izvodiće se za decu do 18. oktobra, najavila je Beogradska filharmonija.

Iz Beogradske filharmonije je saopšteno da će Aleksić "na urnebesan način" sa violinistima u ulozi solista približiti muziku Vivaldija deci uzrasta od tri do sedam godina, u terminima od 10 i 12 sati.

Kako je najavljeno, od violinista "u ulozi proleća je Jelena Dimitrijević, leto najavljuje Miljana Popović Materni, jesen donosi Selena Jakovljević, a zimu Vojin Aleksić".

"Pored toga što deca uživaju u remek-delu klasične muzike i uče da razlikuju instrumente, Aleksić ih vodi kroz priču o 'čika Antoniju', o samom delu i vremenu u kome je ono nastalo i to kroz puno smeha", dodaje se u saopštenju.

Beogradska filharmonija je najavila da će na sceni biti i buketi cveća, šlaufi, naočare za plivanje, kišne kabanice i sanke, a koncert "Godišnja doba" biće održan 19. oktobra za sve ostale posetioce u 17 i 19 sati.

image