Kultura

Beogradska filharmonija sa virtuozom na klarinetu Stojanom Krkuleskim 10. maja na Kolarcu

Filharmonijsku publiku očekuje uzbudljiv koncert u ritmu džeza i bugi-vugija, a na repertoaru će se naći dela Antajla, Debisija, Šoa i Šostakoviča
Beogradska filharmonija sa virtuozom na klarinetu Stojanom Krkuleskim 10. maja na Kolarcu© Принтскрин/Београдска филхармонија/инстаграм

Beogradska filharmonija će nastupiti sa virtuozom na klarinetu Stojanom Krkuleskim, pod palicom Valentina Urjupina, u petak 10. maja u 20 časova na Kolarcu.

Filharmonijsku publiku očekuje uzbudljiv koncert u ritmu džeza i bugi-vugija, a na repertoaru će se naći dela Antajla, Debisija, Šoa i Šostakoviča.

Prvi put sa Beogradskom filharmonijom nastupa jedan od najtalentovanijih muzičara sa našeg podneblja, Stojan Krkuleski, koji je već deset godina solo klarinetista Simfonijskog orkestra u Lucernu.

Nastupa širom sveta, a imao je čast da sarađuje sa svetskim imenima poput Lahava Šanija, Marte Argerič, Danila Trifonova, Fazilom Sajem, i drugima.

Beogradski đak Krkuleski će pokazati svoju virtuoznost, izdržljivost ali i tonsku suptilnost, najpre u "Rapsodiji za klarinet i orkestar" Kloda Debisija, a potom će publika čuti čuveno visoko ce4 - najviši ton koji klarinet može da proizvede, a kojim završava čuveni "Koncert za klarinet i orkestar", Artija Šoa.

Raskošan koncert sa puno dobrog ritma, šarma i muzičkih majstorija, otvara "Džez simfonija" Džordža Antajla koja kombinuje džez sa simfonijskom tradicijom.

Kulminacija će biti uz birljantnu Šostakovičeva Džez svita br. 2 u kojoj će se pored uobičajenih simfonijskih instrumenata pridružiti saksofon, gitara i harmonika.

image