Kultura

Ruski dom: Održan seminar za nastavnike ruskog jezika

Seminar na temu "Izučavanje i nastava slovenskih jezika, književnost i kultura i izazovi vremena" organizovan je u okviru 62. skupa slavista Srbije
Ruski dom: Održan seminar za nastavnike ruskog jezika© РТ Балкан

U prostorijama Ruskog doma održan je godišnji metodički seminar unapređivanja profesionalnih kompetencija kod nastavnika ruskog jezika "Zimska škola – 2024".

Seminar na temu "Izučavanje i nastava slovenskih jezika, književnost i kultura i izazovi vremena" organizovan je u okviru 62. skupa slavista Srbije, čije je svečano otvaranje upriličeno na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Zaslužnim slavistima su tom prilikom dodeljene nagrade ,"Pavle i Milka Ivić" i "Radovan Košutić", kao i povelje i zahvalnice Slavističkog društva Srbije.

U okviru dvodnevnog programa "Zimske škole" održani su stručni skupovi, praktična predavanja i radionice na temu aktuelnih metodika nastave ruskog jezika. U radu seminara učestvovali su predavači iz Beograda, Novog Sada, Kosovske Mitrovice, Moskve, Sankt Peterburga, Saratova, Tule, Surguta, Skoplja, Venecije, Graca, Sofije, Zagreba, Velikog Trnova, Praga, Opole, Konja, Atiraua.

Učesnicima su po završetku "Zimske škole" uručeni sertifikati o završenom kursu unapređenja znanja u oblasti metodike nastave ruskog jezika u osnovnim i srednjim školama Srbije.

image