Kultura

Nikita Mihalkov reagovao na cenzuru Jutjuba: Nastaviću da govorim istinu, nećete je ugušiti

Ruski reditelj je bio iznenađen što je, s obzirom na osetljive teme i sankcije Rusiji, program "Besogon TV" mogao toliko dugo da postoji na Jutjubu
Nikita Mihalkov reagovao na cenzuru Jutjuba: Nastaviću da govorim istinu, nećete je ugušitiwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Ako misle na ovaj način da uguše istinu, neće uspeti. Sve što pokušavaju da potisnu na kraju se čuje glasnije. Nastaviću da govorim istinu, svoju istinu koju možda ne znam, ali koju definitivno tražim, saopštio je ruski reditelj Nikita Mihalkov nakon što je kompanija "Jutjub" blokirala njegov kanal "Besogon TV".

Nikita Mihalkov je bio iznenađen što je, s obzirom na osetljive teme i sankcije, program "Besogon TV" mogao toliko dugo da postoji na Jutjubu.

Reditelj je naveo da program može da se gleda na drugim internet kanalima.

Nalog je, kako se navodi, blokiran "zbog višestrukog ili ozbiljnog kršenja pravila Jutjuba u vezi sa diskriminatornim rečnikom".

Kanal ruskog režisera prati više od 1,5 miliona ljudi.

Nakon početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, protiv Moskve su primenjene hiljade restriktivnih mera, uključujući blokiranje resursa  televizijskih kanala RT i Sputnjika.

Stranice ovih medija nisu dostupne evropskim korisnicima Gugl pretraživača, a njihovi Jutjub kanali su cenzurisani.

image