Kultura

Suđenje Žeraru Depardjeu u oktobru

Parisko tužilaštvo je navelo da se istraga odnosi na uznemiravanje dve žene koje je glumac navodno počinio u septembru 2021. tokom snimanja filma "Les volets verts"
Suđenje Žeraru Depardjeu u oktobruwww.globallookpress.com © Thierry Roge/ZUMAPRESS.com

Suđenje francuskom glumcu Žeraru Depardjeu zbog navodnog seksualnog uznemiravanja biće održano u oktobru 2024. godine, javila je agencija Frans pres, pozivajući se na parisko tužilaštvo.

"Depardjeu će se suditi za seksualno uznemiravanje u oktobru 2024. godine", navodi se u saopštenju.

Francuski glumac je u ponedeljak pozvan na razgovor u policiju zbog tvrdnji o navodnom seksualnom uznemiravanju, nakon čega je i priveden na saslušanje, izvestio je "Frans pres". Posle ispitivanja, glumac je pušten iz pritvora u Parizu, preneo je BFMTV, pozivajući se na tvrdnju njegovog advokata.

Ruski mediji prenose da se glumac optužuje da je silovao dve žene. Prema njihovim rečima, prvi incident dogodio se 2014, a drugi 2021. Oba puta, navodno seksualno uznemiravanje desilo se za vreme snimanja. Prvi slučaj prijavila je asistentkinja reditelja, a drugi dekoraterka. 

Parisko tužilaštvo je navelo da se istraga odnosi na uznemiravanje dve žene koje je glumac navodno počinio u septembru 2021. tokom snimanja filma "Les volets verts". 

Sedamdesetpetogodišnji glumac sve te navode odbacuje. 

Više od 50 francuskih glumaca, scenarista i producenata objavilo je ranije tekst u listu "Figaro", kojim su stali u odbranu filmske zvezde Žerara Depardjea uprkos sve većem dovođenju u pitanje njegovog ponašanja prema ženama tokom pet decenija karijere.

Pomenuti tekst potpisale su mnoge slavne ličnosti, među kojima i glumica, pevačica i bivša prva dama Francuske Karla Bruni, nekadašnja Depardjeova partnerka - Karol Buke i glumci Pjer Rišar, Šarlota Rempling i Viktorija Abril, prenosi AP.

Agencija napominje da žene čine skoro polovinu od 56 potpisnika pisma, a mnogi pripadaju Depardjeovoj generaciji.

image