Svet

Podrška velikanu francuskog glumišta: Više od 50 kolega stalo u odbranu Depardjea, polovina žene

Francuski glumac Žerar Depardje optužen je za seksualno zlostavljanje
Podrška velikanu francuskog glumišta: Više od 50 kolega stalo u odbranu Depardjea, polovina žene© Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Više od 50 francuskih glumaca, scenarista i producenata objavilo danas tekst u listu "Figaro", kojim je stalo u odbranu filmske zvezde Žerara Depardjea uprkos sve većem dovođenju u pitanje njegovog ponašanja prema ženama tokom pet decenija karijere.

Pomenuti tekst potpisale su mnoge slavne ličnosti, među kojima i glumica, pevačica i bivša prva dama Francuske Karla Bruni, nekadašnja Depardjeova partnerka Karol Buske i glumci Pjer Rišar, Šarlot Rempling i Viktorija Abril, prenosi AP.

Agencija napominje da su blizu polovine od ukupno 56 potpisnika bile žene, a mnogi pripadaju Depardjeovoj generaciji.

Depardje (74) je negirao optužbe, a pomenuti esej podrške nazvao je prelepim.

Potpisnici teksta pored ostalog navode da ne "mogu da ćute pred linčem i bujicom mržnje koja se obrušava na njegovu ličnost".

"Kada je Žerar Depardje na meti, napadnuta je filmska umetnost. Francuska mu toliko duguje i lišiti se ovog velikog glumca bio bi poraz i smrt umetnosti", navodi se u tekstu koji je objavio "Figaro".

AP podseća da je francuski glumac optužen za silovanje i seksualni napad 2020. godine, nakon što ga je tužila glumica Šarlot Arnol, a desetine drugih žena ga je optužilo za uznemiravanje ili seksualno zlostavljanje.

image