Magazin

Preminula glumica Šenon Doerti, zvezda serija "Beverli Hils: 90210" i "Čari"

Holivudska zvezda Šenon Doerti, koja je svetsku slavu stekla glumeći u serijama "Beverli Hils: 90210" i "Čari", preminula je u 54. godini života nakon višegodišnje borbe sa rakom dojke.
Preminula glumica Šenon Doerti, zvezda serija "Beverli Hils: 90210" i "Čari"Getty © Earl Gibson III/Getty Images

"Teška srca potvrđujem da je preminula glumica Šenon Doerti. U subotu, 13. jula, izgubila je bitku sa rakom posle mnogo godina borbe", rekla je njena dugogodišnja saradnica Lesli Sloun u izjavi za Pipl. Lesli je dodala i da je Šenon bila posvećena majka, ćerka, sestra i prijateljica, kao i da njena porodica sada traži samo jedno: da se ispoštuje njihova privatnosti kako bi mogli da tuguju u miru.

Zvezda serija "Beverli Hils: 90210" i "Čari"

Šenon se prvi put proslavila sa ulogom Brende Volš u seriji "Beverli Hils: 90210". Pažnju i simpatije gledalaca ona je privukla zahvaljujući romansi sa Dilanom i njenog razmišljanja da li da sa njim izgubi nevinost. Serija je postala izuzetno popularna, kao i sama glumica, koja se pojavila u 111 epizoda.

Svoju karijeru Šenon Doerti je nastavila ulogom u seriji "Čari", u kojoj se, zahvaljujući natprirodnim moćima, borila protiv zlih sila, rame uz rame sa Alisom Milano i Holi Meri Kombs. U "Čarima" je on briljirala sve do treće sezone, kada je njen lik ubijen, a nova uloga dodeljena glumici Rouz Mekgovan.

Dijagnoza ustanovljena 2015. godine

Glumici je rak dojke prvi put dijagnostikovan još 2015. godine, a nakon toga usledilo je lečenje. Isprva su rezultati su bili ohrabrujući, premda je već nakon godinu dana urađena dvostruka mastektomica, ali se bolest dve godine kasnije vratila, a potom i proširila. Uprkos prognozama koje su bivale sve gore, Šenon nije posustajala, već je svoju borbu nastavljala i dalje, verujući u ozdravljenje. Nažalost, opaka bolest je pobedila.

image