Magazin

Ruska porodica udomila 2 medveda: Žive u kući, jedu za stolom i znaju da daju šapu

"Ruska porodica ruča zajedno sa ogromnim medvedom teškim 150 kilograma" - naslov je koji je pre nekoliko godina objavio britanski portal Dejli Mejl. Od tada, pa sve do danas, porodica Pantelejenko iz okoline Moskve ne prestaje da intrigira javnost, a njihovi kućni ljubimci, medvedi Stepan i Sava, da mame osmehe svojih vlasnika i mnogobrojnih pratilaca na društvenim mrežama.
Ruska porodica udomila 2 medveda: Žive u kući, jedu za stolom i znaju da daju šapu© Риа Новости / Руслан Кривобок

U porodici profesionalnih dresera Jurija i Svetlane Pantelejenko iz Podmoskovlja obitavaju dva neobična kućna ljubimca - dva medveda spašena sigurne smrti. Stepan i Sava, kako su ih nazvali, ni po čemu se ne razlikuju od bilo kog drugog ljubimca - oni se maze sa svojim vlasnicima, igraju i izvršavaju komande, a pored svega toga i ručaju sa njima za istim stolom.

@rtbalkan

Medvedi se zovu Stepan i Sava i vrlo su umiljati. 🐻⁣#rtbalkan #rtsrbija #serbia #srbija #hrvatska #crnagora #bosna #bih #zanimljivosti #foryou #foryoupage #fyp #fy ⁣#fypシ #rusija #russia #bear

♬ original sound - RT Balkan

Ljubav na prvi pogled ili: Kako su Stepan i Sava očarali buduće vlasnike

Jurij i njegova supruga Svetlana su oduvek gajili ljubav prema ovim divljim životinjama, a svoje ljubimce usvojili su još dok su oni bili sasvim mali. I Stepan i Sava pronađeni su u okolnim šumama, preplašeni i iscrpljeni, sa mnogobrojnim povredama koje su im nanele druge zveriž. Iako potpuno neugledni, očarali su svoje buduće vlasnike koji su im bez razmišljanja pružili topao dom.

Dresura je bila neizbežna, ali su se medvedi jako dobro snašli

Iako rođeni u divljini, Stepan i Sava su se jako brzo navikli na život u kući i uz iskusne "roditelje" potpuno promenili svoj temperament. Oni više nisu divlje zveri, već pitomi i vrlo druželjubivi ljubimci. Oni znaju različite komande, dolaze da se maze i igraju sa svojim vlasnicima, a najviše uživaju da se kupaju u bazenu i igraju vodom.

Šta se nalazi na trpezi Stepana i Save

Po rečima supružnika, Stepan i Sava su vrlo ješni ljubimci: svaki od njih dnevno pojede i do 25 kilograma hrane. Na trpezi krznenih članova njihove porodice nalaze se i riba i povrće i voće. Ali, ono što oni definitivno najviše vole jeste kondenzovano zaslađeno mleko. Prehraniti ove dve zveri, svakako, nije lak zadatak, ali su Jurij i Svetlana na to bili spremni.

Medvedi su glavne zvezde ruske estrade

Slava medveda nije se ograničila samo društvenim mrežama. Štaviše, odatle se preselila i na male ekrane, ali i filmska platna. Stepan i Sava česti su gosti profesionalnih fotosesija, filmskih setova i spotova popularnih muzičkih izvođača, u čemu su, po rečima vlasnice Svetlane, izuzetno uspešni.

image