Magazin

Kanje Vest planira sastanak sa Vladimirom Putinom

Reper Kanje Vest (Je) je otvorio Telegram kanal i objavio obaveštenje gde je izrazio spremnost da se sastane sa Putinom , poziva Trampa da mu bude potpredsednik za 2024. godinu.
Kanje Vest planira sastanak sa Vladimirom PutinomGetty © Brandon Magnus

''Ja sam spreman da se sastanem sa predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi 15. decembra 2022.godine. Cilj sastanka je diskusija o mnogim temama, ne isključujući i eventualno pomilovanje Britni Grajner, američke državljanke zatvorene u Rusiji'', napisao je Kanje Vest i objavio na Telegramu, nakon što mu je Tviter profil (ponovo) suspendovan.

U međuvremenu, prošle nedelje je izvršena razmena zatvorenika sa Viktorom Butom i Vest je napisao da je zahvalan za njen povratak kući. Grajner je bila u zatvoru u Rusiji skoro 10 meseci zbog unošenja ulja kanabisa. 

Da podsetimo, Ilon Mask je uklonio repera sa Tvitera početkom meseca zbog novih antisemitističkih objava. Ovo pokazuje da Maskova ''sloboda govora'' na Tviteru ipak ima granicu. Je (Ye) je otvorio kanal na ruskom kanalu Telegram i odmah je postao aktivan.

Takođe, Kanje piše da se moli za sve koji su zatvoreni u inostranstvu, kao i da su ''beli životi važni'', još dodaje da ponuda Donaldu Trampu bude Vestov potpredsednik i dalje stoji, jer bi Trampov ''beli glas'' bio značajan za kampanju.

Čuveni reper na ovom ruskom kanalu, trenutno ima preko 50 hiljada prijavljenih članova, ali je nepoznato da li je Kanje Vest suspendovan sa Tvitera za stalno.

U video klipu koji kruži Tviterom, Je je izjavio da je Balensijagina kampanja sa decom bila planirana unapred i da su ga iskoristili za otvaranje revije kako bi prebacili odgovornost na njega. Dodao je da je prekid saradnje s brendom nakon prvih antisemitiskih izjava bio veliki blagoslov.

Uprkos kontroverznim ispadima iz nedelje u nedelju, Je se nikako ne povlači iz javnosti. Mnogi ga i dalje podržavaju, ali postoje i oni koji su poptuno odustali od razumevanja Vesta. Jedan londonski studio za lasersko uklanjanje tetovaža je uveo besplatnu uslugu onima koji žele ukloniti tetovaže inspirisane ovim umetnikom. Klijenti su izjavili da su prolazili kroz onlajn maltretiranja zbog svojih tetovaža umetnika, kao i da ne mogu više da ih opravdaju nakon skandala u koje se Je sve više upliće.

image