Magazin

Iz ekonomske u biznis klasu potpuno besplatno? Lako, uz ova 3 saveta stjuardese

Želeli biste da letite biznis klasom po ceni karte za ekonomsku? Nije nemoguće, tvrdi jedna stjuardesa. Sve što je potrebno jeste da ispoštujete tri zlatna pravila, koja su pritom vrlo jednostavna.
Iz ekonomske u biznis klasu potpuno besplatno? Lako, uz ova 3 saveta stjuardese© Canva / Oneinchpunch

Cene karata za biznis klasu nekada su čak i dvostruko veće od karata za ekonomsku, ali je jedna stjuardesa otkrila trikove uz pomoć kojim potpuno besplatno možete dobiti mesto u biznis klasi iako je karta koju ste kupili za ekonomsku. 

Trik koji gotovo uvek upali je sasvim jednostavan

Po rečima stjuardese Sijere Mist, najvažnije je da budete ljubazni prema letačkom osoblju, a ako želite da ostavite još bolji utisak na njih (i time povećate svoje šanse da budete prebačeni u biznis klasu) - poklonite im mali znak pažnje. 

"Možemo da učinimo čudo ako nam donesete šolju kafe za poneti ili kesicu čokoladica", navela je Mist. "Letačko osoblje nekada radi i po 14 sati dnevno i tokom smene nema vremena ni da jede".

Birajte mesta pažljivo, jer ima nešto i u rasporedu sedenja

Još jedan način da poboljšate šanse za premeštanje iz ekonomske u biznis klasu jeste ciljana kupovina karata za poslednje redove u avionu. Kakve to veze ima? Vrlo je jednostavno: letačko osoblje dosta kalkuliše i trudi se da putnike ravnomerno rasporedi po avionu.

Pred samo poletanje stjuardi i stjuardese često premeštaju putnike iz repa aviona u prednji deo letelice, odnosno u biznis klasu, ne bi li iznivelisali to opterećenje i doveli avion u balans radi što bezbednijeg leta, prenosi Njujork Post.

Treći savet je delotvoran u 100 posto slučajeva iz jedan uslov

Na letačkom osoblju je prilikom ukrcavanja putnika važan zadatak: da procene ko im može priskočiti u pomoć u nekoj ekstremnoj situaciji ili prilikom prinudnog sletanja aviona. Oni naizgled sposobniji, fizički jači putnici, kao i oni koji imaju znanja iz oblasti prve pomoći uvek su miljenici stjuardesa.

"Ako ne uspemo da ih prebacimo u biznis klasu, potrudićemo se da im uvek nađemo mesto pored krila, jer su ti redovi širi i imaju prostora za noge. Tako ćemo im pružiti udobnost tokom leta, a ujedno i biti sigurni da će moći da nam asistiraju ukoliko se desi neka ekstremna situacija", pojasnila je stjuardesa.

image