Magazin

Šta znači crni trougao iznad sedišta u avionu? Iznenadiće vas koju tajnu krije ovaj znak

Crni trouglići koji se nalaze iznad sedišta u avionu uopšte nisu tu tek tako, radi ukrasa. Čemu oni služe otkrila je jedna stjuardesa i sada smo sasvim sigurni da će se ta mesta u avionu prva rasprodati.
Šta znači crni trougao iznad sedišta u avionu? Iznenadiće vas koju tajnu krije ovaj znak© Canva / Sebastien-Coell

U avionu postoji veliki broj "tajnih" znakova - njihova značenja znaju svi stjuardi i stjuardese, ali nama, putnicima, oni praktično na znače ništa. Jedan od njih bi ipak trebalo da prepoznajemo.

@_hennylim_ The Secret behind the Black Triangle Sticker inside an Airplane! Check this video out to know! Follow my Official facebook page: “Henny Joyce Lim” #fyp#cabincrewlife#blacktriangle#cebupacific#groundstop♬ Aesthetic - Tollan Kim

Tajna crnog trougla iznad sedišta u avionu

Onima koji često lete avionom i koji su se nagledali bajkovitih svitanja i još čarobnijih zalazaka sunca ovaj znak možda i neće imati toliki značaj. Ali, ukoliko maštate da imate savršene "instagramične" slike iz aviona snimljene na visini od 10.000 metara - onda jednostavno morate da potražite ovaj crni trougao iznad sedišta.

"Putnici koji sede ispod crnog trougla će imati najlepši pogled na krilo aviona", objasnila je stjuardesa Heni Džojs Lim u svom videu na TikToku.

Samim tim, i fotografije usnimljene sa tih mesta biće neuporedivo bolje, jer se u kadru pored nestvarnog nebeskog plavetnila nalazi i avionsko krilo. Osim toga, trougao je tu i iz praktičnih razloga, kako bi letačko osoblje u svakom trenutku imalo uvid u to da li su krilca (elementi koji se nalaze na krilima) pravilno postavljena tokom svih faza leta.

Kako da znamo koja sedišta da rezervišemo onlajn

Sada kada znamo čemu famozni crni trougao služi, postavlja se pitanje na koji način da rezervišemo baš ta mesta, ako na sajtu avio-kompanije ni na koji način nije istaknuto gde se on nalazi. Srećom, u komentarima ispod viralnog snimka stjuardese Heni Džojs Lim postoji i ova informacija, koju je podelio neki očiglegno iskusan letač.

"Red 10 ili red 18", napisao je jedan od korisnika.

I sama Lim je ovo potvrdila, ali je ipak naglasila da pozicioniranje trougla zavisi i od tipa letelice. Svakako, ovaj podatak može poslužiti kao orijentir za kupovinu karata i čekiranje na let onlajn. Čak i ako omašite red ili dva, lakše ćete "uhvatiti" dobar kadar jer sada bar znate kom prozoru da priđete i na šta da se orijentišete.

image