Magazin

Stjuardesa savetuje kojim danima treba kupiti avionsku kartu kako bismo uštedeli novac

Kada putujemo, uvek imamo na umu budžet sa kojim raspolažemo. Tražimo povoljan smeštaj, biramo pristupačne restorane. A što se avionskih karata tiče, nekad se dogodi da budu basnoslovno skupe. Da ne bismo bacali pare na preskup avio prevoz, poslužiće nam dragocen savet za kupovinu karata koji iz prve ruke daje stujardesa. Jedan od njih je da taj let bude utorkom, sredom ili četvrtkom.
Stjuardesa savetuje kojim danima treba kupiti avionsku kartu kako bismo uštedeli novac© freepik

Svi volimo da uzmemo zasluženi odmor i da se tih dana u potpunosti prepistimo čarima prelepih destinacija. Ali ponekad rezervacija ovih putovanja može da bude poprilično skupa. Član kabinskog osoblja Siera Mist na društvenoj mreži TikTok savetovala je pratioce kako da obezbede jeftine karte:

"Čula sam da su vam nedostajale tajne, saveti i trikovi stjuardese. Ako želite jeftinine karte, onda tražite letove utorkom, sredom i četvrtkom", kaže stujardesa.

"Inkognito režim" obavezan prilikom potrage za jeftinim kartama

Da li vam je poznata situacija da cene karata počnu da rastu dok se premišljamo da ih kupimo. Ova situacija nije slučajna, jer su se sajtovi za rezervaciju pozabavili našom pretragom na internetu i uneli nam paniku koja nas navodi da što pre kupimo karte, kako ne bi još više poskupele. Rešenje za to je jednostavno - kada pretražujemo cene karte, uvek treba da idemo u "inkognito" ili "prajvat mod" (engl. private mode window-privatni režim) na broauzeru, jer ćemo tada videti najniže cene.

Siera preporučuje da koristimo i VPN prilikom pretrage kako bismo izbegli da sajtovi za rezervacije pronađu našu lokaciju i još više podignu cenu:

"Toplo predlažem korišćenje VPN kako se ne bi znalo u kojoj zemlji tražite letove, dodaje.

Šta sa mestima u zadnjem delu aviona koja svi izbegavaju

Iako mnogi smatraju da je najgore tu sedeti jer se navodno turbulencija najjače oseća, kao i neprijatni mirisi iz toaleta, sudeći po rečima stujardese, rezervacija karata u "repnom" delu nije tako loša ideja, jer ako bude bilo premeštanja u avionu zbog balansa i težine, postoji mogućnost da ćete biti premešteni na daleko bolje mesto.

image