Magazin

Dukserice i majice sa Putinovim citatima i autogramom hit u Moskvi

Majice i dukserice sa citatima i autogramom predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina, privukle su neverovatnu pažnju na nedavno otvorenoj izložbi-forumu "Rusija", koja je organizovana u Moskvi. Limitiranu seriju su mogli da kupe svi posetioci manifestacije, a posetioci su formirali redove duge po nekoliko stotina metara ne bi li ugrabili željeni artikal.
Dukserice i majice sa Putinovim citatima i autogramom hit u Moskvi© РИА Новости / Григорий Сысоев

Na izložbi-forumu posvećenoj Rusiji, koja je početkom meseca organizovana u Moskvi, najviše pažnje je, sasvim očekivano, privukla garderoba sa citatima i autogramom ruskog predsednika Vladimira Putina. Limitirana kolekcija je posvećena različitim regionima Rusije, a svaki od odevnih predmeta je ukrašen modernim printom.

"Što si toliko ozbiljan?"

U kolekciji koja je predstavljena u ograničenim količinama našle su se majice, dukserice, tople perjane jakne i kačketi, a svaki od odevnih predmet je bio ukrašen prepoznatljivim krilaticama koje su zaštitni znak ruskog predsednika.

"Što si toliko ozbiljan?", "Granice Rusije se nigde ne završavaju" i "Samo suverene zemlje mogu da računaju na suverenu budućnost" su samo neki od motiva prikazanih na garderobi.

Osim citata, koji su svojevremeno bili upućeni Putinovim sagovornicima ili novinarima na pres-konferencijama, na svakom od odevnih predmeta se nalazi i autogram ruskog predsednika. Pretpostavlja se da je upravo ovo razlog tolikog interesovanja kupaca. Ono što je naročito zanimljivo je da su kupci mahom bili mladi sugrađani.

Svi artikli iz kolekcije išli "kao alva"

Od momenta kada je predstavljena na izložbi, limitirana kolekcija je privukla veliku pažnju, a svaki od predmeta je išao "kao alva". Kupci su, kako bi ugrabili neki od predmeta sa Putinovim autogramom, stajali u redovima i po nekoliko sati.

Međutim, jedan artikal se posebno izdvojio kao favorit: u pitanju je crna dukserica sa printom "Nismo mi rešili da pripojimo Krim, već ljudi". Jedan kupac je kupio čak 14 ovakvih dukserica i ukupno potrošio blizu 120.000 dinara.

Izložba "Rusija" privukla veliki broj posetilaca

Izložba-forum "Rusija" otvorena je 4. novembra ove godine, a sve do 12. aprila 2024. će za posetioce biti otvoreno čak 67 objekata u sklopu izložbenog kompleksa VDNH. U njima zainteresovani mogu da se upoznaju sa tradicijama i kulturom različitih naroda svoje zemlje, isprobaju lokalne specijalitete i prisustvuju narodnim igrama.

Nažalost, zbog poslovnih obaveza, predsednik Vladimir Putin nije mogao da prisustvuje otvaranju ove prestižne manifestacije, ali se njegova poseta svakako očekuje u narednom periodu. Za samo nekoliko dana, izložbu je posetilo preko milion posetilaca, a u njenoj organizaciji je, pored zvaničnih organizatora, učestvovalo i preko 1.500 volontera kojima je ovo prvo angažovanje na ovako značajnom događaju. 

image