Magazin

Pesma za Evroviziju: Održano prvo polufinale, evo ko prolazi dalje

Prvo polufinale "Pesme za Evroviziju" održano je sinoć, gde je nastupalo 14 takmičara. Ipak, u finale izbora za srpskog predstavnika na "Eurosongu", prošlo je samo njih osmoro.
Pesma za Evroviziju: Održano prvo polufinale, evo ko prolazi daljeNone © RTS

Svi ljubitelji "Evrovizije" sa nestrpljenjem čekaju ovu značajnu muzičku manifestaciju koja će se ove godine održati Malmeu. I dok Srbija čeka svog finalistu, takmičenje ide korak po korak, te je završeno prvo polufinale.

U prenosu uživo na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS), sabiranjem sms glasova gledalaca i stručnog žirija, na osnovu pola-pola, biralo se između 14 predstavljenih pesama.

U finale "Pesme za Evroviziju" prošli su:

Hristina - "Bedem"

Lena Kovačević - "Zovi me Lena"

M.ira - "Percepcija"

Bojana & David - "No No No"

Breskvica - "Gnezdo orlovo"

Marko Mandić - "Dno"

Keni nije mrtav - "Dijamanti"

Zorja - "Lik u ogledalu"

Drugo polufinale sledi 29. februara, kada će biti izabrano dodatnih osam takmičara, za ukupno 16 koliko će se naći 2. marta u finalu "Pesme za Evroviziju", gde se bira predstavnik Srbije koji ide u maju na "Pesmu Evrovizije" u švedski grad Malme.

Program su vodili glumac Slaven Došlo i lice RTS-a Dragana Kosjerina, dok su se iz "zelene sobe" sa izvođačima uključivali Kristina Radenković i Stefan Popović.

RTS je najavio da će svoj deo prihod od sms glasova sve tri večeri dati udruženju Zvončica za pomoć deci obolelih od malignih i retkih bolesti.

image