Magazin

Kripta pored Merilin Monro prodata za 195.000 dolara

Kupac je navodno "uvek sanjao" da bude pored Monro i odlučio je da svoje mesto kupi "na vreme", te je kriptu u blizini mesta počivališta čuvene holivudske glumice Merilin Monro kupio na aukciji za 195.000 dolara.
Kripta pored Merilin Monro prodata za 195.000 dolaraGetty © Baron/Hulton Archive

Tehnološki investitor sa Beverli Hilsa, Entoni Džabin, kupio je kriptu u blizini legendarne glumice, što je oduvek bio njegov san. Kupljeno mesto se takođe nalazi blizu kripte osnivača "Plejboja" Hjua Hefnera, koji je kupio kriptu pored Merilin Monro 1992. godine.

Obožavaoci glumice, koja je umrla 1962. godine u 36. godini, redovno posećuju njenu kriptu u Los Anđelesu u Kaliforniji.

Glumila je u nekim od najvećih holivudskih filmova svoje ere, uključujući "Muškarci više vole plavuše", "Neki to vole vruće" i "Kako se udati za milionera".

Čak i nakon smrti holivudske ikone, mnogi su i dalje fascinirani njome, toliko da su, kao i u ovom najnovijem primeru, spremni da "rezervišu" svoja grobna mesta kako bi bili blizu nje.

Njeni predmeti prodati su zajedno sa predmetima Hju Hefnera, poznatom po "Plejboj" imperiji koju je izgradio, (i koji je bio optužen za seksualno zlostavljanje i drogiranje žena nakon njegove smrti 2017. godine) na aukciji pod nazivom Ikone: Plejboj, Hju Hefner i Merilin Monro, koju je vodila "Džulijens aukšens".

Uz prostor u kripti, gospodin Džabin je kupio i kupaći kostim koji je nekada pripadao Merilin Monro, kao i Hefnerov stari krevet.

Ostali značajni predmeti prodati na aukciji uključuju ružičastu svilenu "Puči" haljinu koja je pripadala glumici, a koja je prodata za najveću sumu od 325.000 dolara. Takođe, prodat je i upotrebljen ruž za usne koji je pripadao glumici takođe za 65.000 dolara.

Prodat je i jedan od prepoznatljivih Hefnerovih crvenih "pušačkih" sakoa, koji je koštao 13.000 dolara, zajedno sa parom njegovih papuča, pidžamom i lulom za duvan. Prodata su i umetnička dela koja su nekada visila u sedištu kompanije "Plejboj".

image