Magazin
Ukusna jelka od nutele
Pripreme za novogodišnju proslavu su u toku. Dok kitimo jelku i dekorišemo dom, planiramo jela i slatkiše za najmlađe.
Jednostavni i brzi recepti uvek su poželjni pogotovo ako je u pitanju slatkiš sa nutelom (eurokremom ili bilo kojim drugim čokoladnim kremom).
Potrebno vam je:
2 lisnata testa
50 grama nutele
30 grama seckanog badema
1 žumance
1 vanil šećer
Način pripreme:
Iseći testo u obliku jelke, premazati nutelom, pa posuti seckanim bademima. Preko staviti drugo lisnato testo takođe isečeno u obliku jelke. Iseći testo po stranama, na razmaku oko 1cm i uvrtati na unutra svaku od „grana“. Od preostalog testa iseći zvezdu i staviti je na vrh naše jelke. Premazati žumancetom. Peče se 20 minuta u rerni koja je zagrejana na 220 stepeni.
Na kraju pospite prah šećer u koji možete dodati i vanilin šećer po ukusu.
Prijatno!