Magazin

Digitalne pretplate koje olakšavaju život i vrede svaki dinar

Doba digitalizacije sa sobom je donelo i mnogštvo mogućnosti. Sada zahvaljujući striming servisima možemo da gledamo baš svaku seriju ili fim, zahvaljujući servisima za dostavu ne moramo spremati hranu kada za to nismo raspoloženi, a čak i internetu možemo pristupati potpuno bezbedno i najvažnije - konfidencijalno.
Digitalne pretplate koje olakšavaju život i vrede svaki dinar© Canva / Worawee Meepian

Digitalni servisi koji uz određenu mesečnu nadoknadu nude raznorazne servise su u svetu već niz godina popularne. Međutim, ljudi sa Balkana se i dalje nepoverljivo odnose prema njima. A ne bi trebalo, jer digitalne pretplate olakšavaju život. Koji su to servisi zaista dobra investicija?

Pretplate na striming platforme

Ljubiteljima serija i filmova striming platforme omogućavaju uživanje u sadržaju koji se ili ne emituje na lokalnim televizijama (već samo na stranim), ili emituje ali sa nekoliko meseci zakašnjenja. Štaviše, danas se dosta sadržaja lansira i isključivo za platforme poput Netfliksa, HBO Max ili Apple TV i on do malih ekrana retko kada i dođe. Cena korišćenja ovakvih servisa kreće se od 500, 600 dinara pa naviše, te one na mesečnom nivou ne predstavljaju veliki izdatak.

VPN servisi

VPN servisi su izuzetno korisna stvar koja korisnicima omogućava apsolutno anonimno surfovanje internetom iz bilo koje tačke na svetu. Za samo par dolara mesečno korisnicima VPN omogućeno je da pretražuju sadržaj bez straha da će neko da "presretne" konekciju zahvaljujući posebnom šifrovanom "tunelu", a dobra stvar je da je on otporan i na hakerske napade ili špijunažu.

Dostava namirnica i drugih potrepština

Svima nam se desilo da dođemo umorni sa posla i da nam je čak odlazak u prodavnicu predstavlja ogroman napor. Kuvanje ručka da i ne spominjemo. Srećom, danas u Srbiji postoji nekoliko servisa koji vrše dostavu namirnica iz različitih trgovinskih lanaca ili gotovih jela iz restorana zahvaljujući kojima stajanje pored šporeta više nije moranje. Osim toga, dostavljači mogu doneti i bilo šta drugo što im naručite (npr. iz apoteke), a mesečna pretplata od oko 500-600 dinara omogućava i besplatnu dostavu iz većine objekata.

Anti-virus softveri

Hakerskih napada je sve više, a odbraniti se od njih postaje pravi izazov. Kako biste se zaštitili od zlonamernih sajber-napadača, sačuvali svoje podatke od "curenja" i novac na računu banaka od krađe, instalacija anti-virus softvera je praktično obavezna. Godišnje pretplate za ovakve softvere kreću se od 30-ak evra pa naviše, a ako se to podeli na 12 meseci, cifra je zanemarljiva. Naročito imajući u vidu da će šteta koju vam hakeri mogu naneti biti mnogo veća od tih par stotina dinara.

image