Rusija

FSB objavio snimak posledica terorističkog napada u Brjanskom regionu (VIDEO)

Prikazane su mine nemačke proizvodnje i bacač granata, kao i patrona za malokalibarsko oružje

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) objavila je snimak automobila na koji su pucali ukrajinski diverzanati u Brjanskoj oblasti. Na snimku se vide streljan automobil i dva tela.

Pored toga, prikazane su mine strane proizvodnje i bacač granata, kao i patrona za malokalibarsko oružje.

Grupa ukrajinskih diverzanata juče je upala na rusku teritoriju, tačnije Klimovski okrug Brjanske oblasti.

Diverzanti su pucali na automobil, usmrtili dve odrasle osobe i ranili desetogodišnje dete koje je prevezeno u bolnicu i nije u životnoj opasnosti, saopštio je guverner regiona Aleksandar Bogomaz.

FSB je saopštio da su ukrajinski nacionalisti, koji su izvršili teroristički napad na Brjansku oblast, potisnuti na teritoriju Ukrajine i da im je nanet masivan artiljerijski udar.

Prema prvim podacima, oko 40 ukrajinskih diverzanata držalo je nekolicinu žitelja u Brjanskoj oblasti kao taoce u prodavnici.

"Federalna služba bezbednosti Rusije i Ministarstvo odbrane Ruske Federacije preduzimaju mere za neutralisanje naoružanih ukrajinskih nacionalista koji su narušili rusku državnu granicu", saopštio je FSB.

Pronađeno nemačko oružje na mestu incidenta

Šef komiteta Dume za informativnu politiku Aleksandar Hinštajn izjavio je da je na mestu incidenta u Brjanskoj oblasti pronađeno oružje nemačke proizvodnje.

"Oružje i mine pronađene juče u regionu Brjanska na mestu terorističkog napada u potpunosti su stranog porekla, uglavnom nemačkog", napisao je Hinštajn na Telegramu.

On je napomenuo da "prosvećeni Zapad isporučuje ovo oružje smrti" Ukrajini, kako bi teroristi mogli dalje da ga koriste protiv mirnih ruskih građana na ruskoj teritoriji.

"Šta je ovo ako ne direktno podsticanje terorističkih aktivnosti?", zaključio je Hinštajn.

image