Rusija

Patrušev: Tražimo američki dron u Crnom moru

Ovo je još jedna potvrda da su direktno umešani u ove događaje", poručio je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije
Patrušev: Tražimo američki dron u Crnom moru© Tanjug/AP Photo/Roman Chop

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev poručio je da će ruska strana pokušati da dođe do olupine američkog drona MK-9 koji je pao u Crno more.

"Ne znam da li ćemo moći da dobijemo ostatke drona ili ne, ali ono što treba da uradimo, mi ćemo svakako to učiniti. Nadam se, naravno, uspehu", rekao je Patrušev u emisiji na kanalu "Rusija-1".

Prema njegovim rečima, SAD stalno govore da ne učestvuju u neprijateljstvima protiv Ruske Federacije, ali situacija sa dronom potvrđuje suprotno.

"Što se tiče drona, Amerikanci stalno govore da ne učestvuju u sukobu. Ovo je još jedna potvrda da su direktno umešani u ove događaje", poručio je on.

Podsetimo, kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, sredstva kontrole Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zabeležila su u utorak ujutro let američke bespilotne letelice MK-9 na području poluostrva Krim.

Kako se ističe, američki dron je leteo sa isključenim transponderom i narušio granicu regiona, zbog čega su podignuti ruski lovci.

"Usled oštrog manevrisanja američki dron je izgubio kontrolu i visinu, i sudario se sa vodenom površinom", istakli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

image