Rusija

Peskov: Rusija nikada nije odbila dijalog sa SAD

Odnosi između Moskve i Vašingtona trenutno su na najnižoj tački, rekao je portparol Kremlja
Peskov: Rusija nikada nije odbila dijalog sa SADwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su odnosi između Ruske Federacije i Sjedinjenih Država trenutno na najnižoj tački i da Moskva nikada nije odbila dijalog, prenose "RIA Novosti".

"Što se tiče bilateralnih odnosa, znamo da su oni verovatno na najnižoj tački, u veoma žalosnom stanju. Ali svaka od zemalja će braniti svoje interese u dijalogu. Naglasio bih da Rusija nikada nije odbila konstruktivan dijalog i da ga ne odbija ni sada", rekao je Peskov.

Peskov je naveo da je ruski predsednik obavešten o incidentu sa američkim dronom i da nije bilo kontakata na najvišem nivou sa Sjedinjenim Državama na temu oborenog drona.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, sredstva kontrole Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zabeležila su u utorak ujutro let američke bespilotne letelice MK-9 na području poluostrva Krim.

Kako se ističe, američki dron je leteo sa isključenim transponderom i narušio granicu regiona, zbog čega su podignuti ruski lovci.

"Usled oštrog manevrisanja američki dron je izgubio kontrolu i visinu, i sudario se sa vodenom površinom", istakli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

image
VV inauguration
banner