Srbija i Balkan

Mandić: Potrebno je demontirati sistem Đukanovića, ambasade bi da se mešaju u unutrašnju politiku

Nakon 2020. godine trebalo je demontirati sistem Mila Đukanovića u sudstvu, tužilaštvu, državnoj upravi, ali da su kadrovi DPS-a ostali svuda, kaže predsednik Nove srpske demokratije
Mandić: Potrebno je demontirati sistem Đukanovića, ambasade bi da se mešaju u unutrašnju politiku© Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da na parlamentarnim izborima 11. juna treba potvrditi pobedu od 30. avgusta 2020. kada je sa vlasti smenjena Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića i dati poverenje upravo onoj političkoj organizaciji koja je pobedila Đukanovićev režim.

Mandić je rekao da ne treba dozvoliti realizaciju namera ambasada za formiranje koalicije DPS-a i Pokreta Evropa sad.

On je na predizbornom skupu koalicije "Za budućnost Crne Gore" u Budvi kazao da stoje uz gradonačelnika Mila Božovića koji se nalazi u pritvoru

"Politički napad na prvog čoveka ovog grada nije bio slučajno. Takva veličanstvena i ubedljiva pobeda naše političke organizacije kojoj su se svi divili ne bi mogla da se ostvari da nije bilo takve snažne ličnosti koja je predvodila listu", rekao je Mandić.

Mandić je, navodi se u saopštenju, rekao da je nakon 2020. godine trebalo demontirati sistem Mila Đukanovića u sudstvu, tužilaštvu, državnoj upravi, ali da su kadrovi DPS-a su ostali svuda, a da je "zmiji otrovni zub mogao da izvadi samo onaj ko se borio protiv njega, a to je ZBCG".

On poručuje da koalicija ima sjajne ideje za koje nisu dobili priliku. Pojašnjava da je velika opasnost što se u unutrašnji politički život mešaju strane ambasade.

"Te strane ambasade imaju plan da sastave koaliciju Evrope sad zajedno sa podmlađenim DPS-om. To je njihova namera. I zato treba snažno podržati našu koaliciju, kako se ne bi realizovao taj opasni projekat, odnosno na mala vrata da se vrate stare poražene snage i nastave tamo gde su stale", rekao je Mandić.

On je podvukao da za novac investitora neće gledati da li dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke ili Kine i da će svaki biti koristan građanima Crne Gore, iz koje god države da dolazi.

Predsednik Demokratske narodne partije i nosilac liste ZBCG na parlamentarnim izborima Milan Knežević ističe da jedino ova koalicija ima pravo da govori o 30. avgustu, jer nikoga nisu izdali i zato imaju tribine širom Crne Gore.

On je upitao Specijalno državno tužilaštvo kako je moguće da Olivera Injac dobije dva obavezujuća uputstva da bi bila izuzeta od krivičnog gonjenja, iako je bio formiran predmet protiv nje, a Milo Božović nema pravo da ostvari uvid u spise predmeta.

"Postoji jedna metropola turizma koja se zove Budva gde je njen predsednik pritvoren, ne zna se zbog čega, ali Opština funkcioniše besprekorno jer on svakoga četvrtka potpisuje plate, odluke, rešenja, omogućava da grad funkcioniše", rekao je Knežević.

Navodi da imaju obavezu da pošalju poruku međunarodnim predstavnicima koji dolaze u Crnu Goru da građani ove zemlje odlučuju ko će biti u Vladi Crne Gore i da će ZBCG biti u njoj. On je, piše u saopštenju, pozvao PES da ne ide sa DPS-om jer treba da budu uz građane koji su im ukazali poverenje.

image
VV inauguration
banner