Sport

Ruski biznismen optužio Alkaraza za nameštanje mečeva

Kako prenose ruski mediji, Mihail Salcin, bivši vlasnik lanaca kladionica "Utkin, Nobel i Maljenkov", optužio je Karlosa Alkaraza za učešće u nameštanju mečeva
Ruski biznismen optužio Alkaraza za nameštanje mečevaGetty © Julian Finney

Veliki skandal mogao bi da nastane u svetu tenisa, ukoliko se reči ruskog biznismena obistine.

Kako prenose "Sport Ekspres", Salcin je poslao pismo rukovodstvu Mastersa u Madridu, kao i na adrese ATP, Španske teniske federacije i kancelariji tužioca u Španiji,  tvrdeći da ima dokaz da je Karlos Alkaraz učestvovao u nameštanju mečeva.

Rus je optužio trećeg tenisera sveta da je namerno izgubio gemove u dva meča na turniru u Madridu.

U pitanju su dueli protiv Aleksandera Ševčenka i Jana-Lenarda Štrufa.

"Mnogi ljudi vole takozvano klađenje uživo. I kada dođe do potencijalno poslednjeg gema u meču, uplaćuju se velike sume na njih jer je to poslednja opklada u meču. Imamo veliki turnir na šljaci u Alkarazovoj rodnoj Španiji, cela zemlja navija za njega i kladi se na njega. Dok je veliki novac uplaćen na to da će Alkaraz pobediti, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobedu u gemu Alkaraza, u slučaju pobede protivika, dolazi se do velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači uplatili otišao je u ruke prevaranata", izjavio je Salcman.

Prema njegovim navodima, u pitanju su gemovi kada je Alkaraz protiv Ševčenka servirao na 5:0 u drugom setu, i na 5:3 protiv Štrufa, takođe u drugom setu.

Biznismen tvrdi kako je u kontaktu sa posebnim odsekom Azijsko-pacifičke regije koji prati tragove o nameštenim mečevima.

Alkaraz je takmičenje u Madridu završio u četvrtfinalu porazom od Rusa Andreja Rubljova, 4:6, 6:3, 6:2.

image