Rusija

Medvedev: Bajden, onako rasejan, može da započne treći svetski rat

Progresivna demencija nije smetnja za ponovnu kandidaturu na mesto predsednika SAD, zaključio je zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti komentarišući moguće kandidovanje američkog političara za drugi predsednički mandat
Medvedev: Bajden, onako rasejan, može da započne treći svetski ratwww.globallookpress.com © Yuri Gripas - Pool via CNP

Američki predsednik Džozef Bajden mogao bi, "onako rasejan", da započne treći svetski rat, napisao je zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev na Telegramu, komentarišući izjavu američkog predsednika da ne zna da li će se kandidovati na sledećim izborima.

"Stari Bajden izgleda ide u drugi mandat. Šta je obeležilo njegov rad? Meša nazive, imena, datume i gubi se u sopstvenoj kancelariji. U garaži svoje kuće čuva tajna dokumenta. Potrošio je više od sto milijardi dolara na zemlju u kolapsu, nepoznatu običnim Amerikancima, a za sve ekonomske probleme SAD krivi Rusiju", napisao je Medvedev.

Medvedev je poručio da bi Bajden čak mogao da započne treći svetski rat zbog "svoje rasejanosti".

"Progresivna demencija očigledno nije smetnja za ponovnu kandidaturu na mesto predsednika SAD", zaključio je Medvedev.

Ranije je Bajden rekao da još nije spreman da donese odluku o učešću na izborima 2024. godine, i dodao da se rezultati izbora 2024. godine ne mogu predvideti. Akutelni američki predsednik je prethodno najavio da namerava da učestvuje u predizbornoj kampanji i da mu godine nisu smetnja, premda još nije bilo čvrste odluke.

image