Rusija

Aksjonov: Ako hoćete mir, pripremite se za rat - Krim je ruski i ostaće zauvek

Ruska vojska stvara liniju odbrane na Krimu, uz odobrenje Vladimira Putina
Aksjonov: Ako hoćete mir, pripremite se za rat - Krim je ruski i ostaće zauvek© Tanjug/ AP Photo/File

Stvaranje linije odbrane na Krimu na inicijativu republičkih vlasti podržale su savezne vlasti, izjavio je premijer Krima Sergej Aksjonov, prenose "RIA Novosti".

Premijer Krima je i ranije govorio o potrebi da se naprave utvrđenja na teritoriji Krima kako bi se osigurala bezbednost njegovih stanovnika.

"Ovo je moja inicijativa, zahvaljujući predsedniku, podržana je. Ako hoćete mir, pripremite se za rat. Krim je ruski i ostaće zauvek, ko god i šta god planirao. Ja sam odgovoran za teritorijalnu odbranu Krima, potpuno kontrolišem situaciju, znam ko je za šta odgovoran", naglasio je Aksjonov.

Prema njegovim rečima, preduzete mere su preventivne.

"Odbrambena linija je ceo Krim, duže cele granice. Ako se ispostavi da nam ova linija odbrane nije potrebna, bićemo gostoprimljivi i napravićemo vam ekskurziju. Za sada je bolje ovako", rekao je Aksjonov.

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov je juče rekao da bi proširenje granica Specijalne vojne operacije na Odesu garantovalo bezbednost Krimu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u jučerašnjem obraćanju Saveznoj skupštini upozorio da što više municije dugog dometa bude dolazilo u Ukrajinu, to će Rusija dalje gurati pretnju od svojih granica.

"Samo povratak grada heroja Odese pod kontrolu Ruske Federacije daće nama, Krimcima, garanciju da rakete bilo kog dometa neće pogoditi teritoriju poluostrva", rekao je Konstantinov u za kanal "Krim 24".

image