Rusija

Šojgu na sastanku o snabdevanju vojske municijom: Uzdamo se u vas! (VIDEO)

Ruski ministar odbrane je posebnu pažnju posvetio pitanjima organizacije borbene obuke rezervnih jedinica, vojno-političkom radu i pitanjima sveobuhvatne podrške vojsci, navodi se u saopštenju Ministarstva
Šojgu na sastanku o snabdevanju vojske municijom: Uzdamo se u vas! (VIDEO)www.globallookpress.com © The Kremlin Moscow

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu održao je sastanak sa svojim zamenicima u zajedničkoj grupi ruskih trupa o pitanjima snabdevanja vojske oružjem, vojnom opremom i municijom, prenelo je Ministarstvo na Telegramu.

Napominje se da je načelnik Ministarstva odbrane posebnu pažnju posvetio pitanjima organizacije borbene obuke rezervnih jedinica, vojno-političkom radu kao i pitanjima sveobuhvatne podrške vojsci.

Nakon toga, Šojgu je razgovarao sa vojnicima i zahvalio im se na uzornom izvršavanju borbenih zadataka tokom Specijalne vojne operacije. Borcima je uručio državna priznanja, među kojima su medalje "Zlatna zvezda", "Orden za hrabrost", "Krst Svetog Đorđa" i medalje "Za hrabrost".

"Uzdamo se u vas. Čestitam vam od srca! Radujemo se novim podvizima i uspesima, novim dostignućima u vašem radu, koji je danas toliko potreban našoj zemlji", poručio je Šojgu vojnicima.

Ministar je u danas ranom zorom izvršio inspekciju grupacije trupa "Vostok" na Južno-Donjeckom pravcu. General-pukovnik Rustam Muradov, komandant grupe, i štabni oficiri su ga izvjestili o situaciji na frontu. Šojgu je uručio ordene i medalje vojnim licima koji su tamo služili.

image