Rusija

Ruski saperi na prvoj liniji odbrane od ukrajinskih diverzanata (VIDEO)

Neprijateljski položaji su na 200 metara od mesta gde su postavljene mine, zbog toga je uz sapere i nekoliko ruskih vojnika, koji ih pokrivaju kako bi mogli bezbedno da izvrše borbeni zadatak
Ruski saperi na prvoj liniji odbrane od ukrajinskih diverzanata (VIDEO)www.globallookpress.com © Mikhail Dyagtyarev

Ruski vazdušno-desantni saperi miniraju bočne položaje u slučaju da ukrajinske diverzantsko-izvođačke grupe probiju liniju odbrane u LNR, prenose "RIA Novosti".

"Uveče je od rukovodstva primljena komanda da se pokrije jedan od bokova naše linije odbrane. Inžinjeri i saperski odred su izašli na prvu liniju odbrane, postavili barijere u vidu mina", rekao je agenciji lider sa pozivnim znakom "Barada".

Prema njegovim rečima, koriste se protivpešadijske mine, a kako je pokazao, neprijateljski položaji su na 200 metara od mesta gde su postavljene mine. Zbog toga je uz sapere i nekoliko ruskih vojnika, koji ih pokrivaju kako bi mogli bezbedno da izvrše borbeni zadatak.

"Naš zadatak je da organizujemo zaklon za sapere koji postavljaju minsko-eksplozivne barijere na putevima mogućeg približavanja neprijatelja", dodao je padobranac.

Preostale bočne položaje saperi će pokriti minama KPOM-2, rekao je ruski vojnik i objasnio da su to mine koje se postavljaju sa daljine, ispaljivanjem iz posebnog sistema.

image
VV inauguration
banner