Rusija

Rusko Ministarstvo odbrane: Napad na Kijev odmazda za Brjansk

Uspešno su napadnuti svi strateški važni objekti, poručuju iz ministarstva
Rusko Ministarstvo odbrane: Napad na Kijev odmazda za Brjansk© Tanjug/AP Photo/Vadim Belikov

Današnji napad na Kijev i druge delove Ukrajine, koji su se dogodili ove noći, osveta za teroristički napad koji je bio izveden u Brjanskoj, saopštilo je danas  rusko Ministarstvo odbrane.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je kao posledica napada na Kijev deo stanovnika ostao bez struje, a poslednje informacije ukazuju da su neki građani ostali i bez grejanja. 

Rusko ministarstvo poručilo je da je tokom poslednjih napada korišćeno visokoprecizno oružje, uključujući i hipersonične rakete "kinžal", a da su napadnuti strateški važni objekti, kao što su vojna infrastruktura, energetski objekti i odbrambeno-industrijski kompleks Ukrajine.

Uništena su mesta na kojima su se čuvali dronovi za napadačke akcije, prekinuta je isporuka vojnih rezervi i stranog naoružanja, a takođe su onesposobljeni i objekti koji su se koristili za popravku vojne tehnike i proizvodnju municije, poručuju iz Moskve. 

Ministarstvo dodaje da je ruska vojska tokom poslednjih akcija uspela da postigne sve zadate ciljeve i uništi sve planirane objekte. 

Podsetimo, teroristički napad na Brjansku oblast, koji je i izazvao današnje napade, desio se ovog meseca. Tom prilikom, život je izgubilo dvoje ljude, a jedno dete je povređeno. Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je tom prilikom da će diverzanti biti pronađeni i da će ih Rusija zgromiti.

image