Rusija

Putin podržao: Poseban status deci ranjenoj u toku Specijalne vojne operacije

Uskoro će biti usaglašena i vladina uredba o mehanizmu za identifikaciju takve dece i definisanje olakšica i beneficija, saopštila je komesarka za prava deteta pri predsedniku Ruske Federacije
Putin podržao: Poseban status deci ranjenoj u toku Specijalne vojne operacijewww.globallookpress.com © Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

Ruski predsednik Vladimir Putin podržao je predlog da se dodeli poseban status deci koja su ranjena tokom Specijalne vojne operacije (SVO) u Ukrajini, prenosi TASS.

Trenutno se razrađuju mehanizmi za identifikaciju takve dece i beneficije koje bi im sledovale, saopštila je danas komesarka za prava deteta pri predsedniku Ruske Federacije Marija Lvova-Belova.

"Predsednik je podržao ideju, sada se to razrađuje u nadležnim resorima. Vrlo brzo, nadam se, biće usaglašena i vladina uredba o mehanizmu za identifikaciju takve dece i definisanje olakšica i beneficija", rekla je ona na marginama festivala profesionalne orjentacije "Ulaznica za budućnost" u Jekaterinburgu.

Prema njenoj računici, ima ukupno oko 1.000 takve dece, a upravo je ona od predsednika zatražila i dodatne povlastice za njih i njihove porodice.

image