Rusija

Zaharova o hapšenju Trampa: Potez koji će liberale voditi ka porazu

Ruska zvaničnica o suđenju Trampu kazala da se u političkom i diplomatskom rečniku pojavio novi termin - "Trampov slučaj"
Zaharova o hapšenju Trampa:  Potez koji će liberale voditi ka porazuwww.globallookpress.com © MFA Russia

U političkom i diplomatskom rečniku pojavio se novi termin - "Trampov slučaj" (Kazus Trampa) napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu komentarišući jučerašnje suđenje bivšem američkom predsedniku Donaldu.

Prema njenim rečima, novi "termin" ima nekoliko značenja, a jedno od njih je podnošenje krivičnih prijava američkih vlasti protiv bivšeg predsednika SAD, koji ima političke ambicije i planove za buduće predsedništvo, a sve dok režim Bele kuće meri nivo demokratije u nezavisnim zemljama.

"Višegodišnji pritisak bez presedana na američkog biznismena i političku ličnost od strane američkih elita i vlasti, koji istovremeno iznose pretenzije prema suverenim zemljama po sličnim osnovama", je još jedno od značenja koje je Zaharova navela.

Liberali su, kako je zaključila, načinili takav politički potez da će ih svaki sledeći voditi ka porazu.

I sam Tramp je izjavio da svi slučajevi protiv njega predstavljaju pokušaj da se osujeti njegova treća kandidatura za predsednika SAD.

Tramp je tokom govora komentarisao optužnicu protiv njega, tvrdeći da ona predstavlja proganjanje političkih protivnika koju pravni sistem koristi kako bi sprečio da on kao predsednik ponovo uđe u Belu kuću nakon izbora 2024.

image