Rusija

Zaharova poručila ukrajinskom novinaru: Život u SAD nije prepreka za put u Bahmut (VIDEO)

Portparolka ruskog MSP reagovala na izjavu Dmitrija Gordona koji je rekao da njegovi sinovi ne služe u Oružanim snagama Ukrajine jer žive u SAD
Zaharova poručila ukrajinskom novinaru: Život u SAD nije prepreka za put u Bahmut (VIDEO)www.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na izjavu ukrajinskog novinara Dmitrija Gordona, koji je izjavio da njegovi sinovi nisu na frontu jer nisu državljani Ukrajine, poručivši da kijevski režim ne smatra život u Sjedinjenim Državama preprekom za put u Bahmut.

"Kada su Dmitrija Gordona pitali zašto njegovi sinovi nisu na frontu, on je odgovorio: 'Moj najstariji sin ima veoma tešku bolest, sa kojom ne samo da ne može da ide na front, teško mu je da živi sa njom. Što se tiče moje drugo dvoje dece, oboje nisu rođeni u Ukrajini, oni su državljani i žive dugi niz godina u SAD'. Pitanje je tako jednostavno, a odgovor toliko ciničan da su svi šokirani", napisala je Zaharova na Telegramu.

Zaharova je navela da čak ne govori i o novcu koji je Dmitrij Gordon zaradio na krvi naroda koji su mu dali prosperitet i na kojima su podignuti njegovi američki sinovi i dodala zašto samo sinovi, kad ima dovoljno ćerki širom sveta.

"Činjenica je da je ovaj Pinokio ​​prerušen u Ukrajinca zaboravio kako kijevski režim u inostranstvu regrutuje plaćenike bilo kog državljanstva u redove Oružanih snaga Ukrajine. Kijev ne smatra život u Sjedinjenim Državama preprekom za put u Bahmut, čak i međunarodni posmatrači govore o regrutovanju", dodala je.

Prema njenima rečima, i ukrajinska ambasada u Sjedinjenim Državama izvestila je o "hiljadama plaćenika koji žele da umru za Zelenskog".

"Ima li među njima rođaka Dmitrija Gordona? Možda su samo odlučili da ostanu inkognito? Ne. Zajedno sa njim, dobro su svesni zločinačke prirode delovanja Oružanih snaga Ukrajine. Shvataju da je ova krvava kriza rezultat višegodišnjih provokacija i lažne propagande za koju dobijaju novac. Ali za njih je to samo posao, samo zarađivanje novca, ništa lično", poručila je.

Zaharova je na kraju objavila kontakte ukrajinske ambasade u SAD za "američku decu Gordona" sa porukom da "tu čekaju dobrovoljce".

Podsetimo, ukrajinski novinar Dmitrij Gordon izjavio je da "njegovi sinovi ne služe u Oružanim snagama Ukrajine jer žive u Sjedinjenim Državama".

"Moj najstariji sin ima veoma tešku bolest, sa kojom ne samo da ne može da ide na front, teško mu je da živi sa njom. Što se tiče moje drugo dvoje dece, oboje nisu rođeni u Ukrajini, već godinama žive u Americi", rekao je novinar.

image