Rusija

Rogov: Velika ukrajinska ofanziva na godišnjicu Hitlerove smrti?

S obzirom na to kako nacistički režim obožava i prati naciste, moguće je da će ofanzivu tempirati na datum smrti svog ideološkog vođe Hitlera – 30. april, kaže član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti
Rogov: Velika ukrajinska ofanziva na godišnjicu Hitlerove smrti?Getty © Photo by Keystone/Getty Images

Član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov rekao je da se datum koji je američki magazin "Njuzvik" najavio za moguću kontraofanzivu Oružanih snaga Ukrajine poklapa sa godišnjicom smrti Adolfa Hitlera.

"S obzirom na to kako nacistički režim obožava i prati naciste, moguće je da će ofanzivu tempirati na datum smrti svog ideološkog vođe Hitlera – 30. april, tim pre što se ovaj datum pojavio u američkim medijima uz pozivanje na neke tajne materijale", rekao je Rogov za "RIA Novosti".

Istovremeno je izrazio uverenje da će ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski "završiti kao Hitler", a da će se ukrajinske trupe "suočiti sa istim porazom kao Vermaht".

Podsetimo, prema pisanju američkog magazina "Njuzvik", pozivajući se na tajna dokumenta koja su procurila u mrežu, SAD i saveznici pripremaju Ukrajinu da krene u ofanzivu 30. aprila.

Curenje poverljivih dokumenata vezanih za ukrajinsko-ruski rat potreslo je Pentagon, a objavljene informacije se još analiziraju, a nove poverljive informacije i dalje stižu.

"Njuzvik" je prikupio više od 40 stranica obaveštajnih dokumenata, a u poslednjem su objavili datum kada bi trebalo da počne velika ukrajinska kontraofanziva, koja se već dugo najavljuje.

Naime, kako su naveli i preneli brojni drugi svetski mediji, u poverljivim dokumentima stoji da je ukrajinska kontraofanziva planirana za 30. april.

Većina dokumenata je klasifikovana kao "strogo poverljiva", a portparol Pentagona je prošle nedelje rekao da curenje ovih informacija predstavlja "ozbiljan rizik po nacionalnu bezbednost".

FBI je saopštio da su dokumenti zasnovani na "osetljivim američkim obaveštajnim podacima prikupljenim putem poverljivih izvora i metoda".

image