Rusija

Ukrajinske trupe granatirale Energodar: Sedam eksplozija oko Zaporoške nuklearke

U blizini Zaporoške nuklearke, najveće u Evorpi, odjeknulo je najmanje sedam eksplozija, rekao je član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov
Ukrajinske trupe granatirale Energodar: Sedam eksplozija oko Zaporoške nuklearkewww.globallookpress.com © Andrei Solomonov/Global Look Press

Član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov izjavio je da je ukrajinska vojska granatirala Energodar, u industrijskoj zoni u blizini Zaporoške nuklearne elektrane.

"Eksplozije su se čule u blizini Zaporoške nukleake, najveće u Evorpi. Dogodilo se najmanje sedam eksplozija", napisao je Rogov na Telegramu.

Rusija je više puta skrenula pažnju međunarodne zajednice na granatiranje Ukrajinaca Zaporoške nuklearke.

Međutim, u izveštaju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), čija je misija posetila elektranu početkom septembra prošle godine, samo je izražena zabrinutost u vezi sa tim, bez ikakvih preciziranja.

Direktor IAEA Rafael Grosi nazvao je tempo ovakvih konsultacija nezadovoljavajućim i, prema njegovim rečima, potrebni su odlučniji napori da se uspostavi zaštitna zona oko ovog područja.

image
VV inauguration
banner