Rusija

Stiven Sigal: Pripreme za film o Donbasu su počele, cilj je da se svetu pokaže istina

Sedamdesetjednogodišnji glumac potvrdio da je bio na frontu i da je prikupio dokaze o pravoj istini onoga što se dešava u Donbasu
Stiven Sigal: Pripreme za film o Donbasu su počele, cilj je da se svetu pokaže istinawww.globallookpress.com © Ministry of Foreign Affairs of R

Američki glumac Stiven Sigal, koji je 2016. godine po nalogu predsednika Rusije dobio i rusko državljanstvo, najavio je da su pripreme za snimanje dokumentarnog filma o pravoj istini o Donbasu počele.

Prema njegovim rečima, cilj ovog projekta je da se svetu pokaže sva istina o Specijalnoj vojnoj operaciji Rusije i da postane jasno da se "ne radi o tome da smo mi izvršili invaziju, kao što to govore druge zemlje, a naročito predstavnici NATO-a i SAD".

"Trenutno radimo na dokumentarnom filmu o događajima koji se dešavaju u zoni Specijalne vojne operacije, pošto smatram da je ovo veliki zadatak – da i nama i celom svetu pokažemo šta se tamo zaista dešava, da pokažemo svu istinu". 

Film će sadržati konkretne dokaze svega što se dešavalo, a sam Sigal je priznao i da je imao priliku da poseti front i da porazgovara kako sa ruskim, tako i sa ukrajinskim vojnicima. Zapadni novinari, odnosno, kako je kazao, 99 odsto njih, prenose dešavanja u Ukrajini iako nikada nisu posetili tu zemlju ili bili na frontu. 

Ono što ga je iznenadilo, kako je to sam rekao, bilo je to što je primetio da veliki broj Ukrajinaca zaista veruje da među njima nema nacista.

Sigal, koji je inače i specijalni predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za rusko-američke humanitarne veze, prethodno je u aprilu izjavio da je ubeđen da će Rusija pobediti u sukobu u Ukrajini, dok je za Specijalnu vojnu operaciju rekao da je to korak na koju je Moskvu naterao Zapad.

Predsednika Rusije Vladimira Putina nazvao je tada "najvećim svetskim liderom", koji svoju zemlju stavlja na prvo mesto. 

Početkom februara, veliki broj zapadnih političara pozvao je na uvođenje sankcija protiv onih pojedinaca koji su otvoreno podržali rusku vojnu operaciju. Na listi Američko-evropske koalicije za sankcije tom prilikom našao se i Sigal.

Ipak, sve ovo, čini se, glumca ne dotiče previše, jer je ranije ove godine on izjavio da će Rusija biti njegov dom zauvek, odnosno, da će u Moskvi živeti sve do svoje smrti.

U martu ove godine, kako prenose mediji, sedamdesetjednogodišnji glumac je u Rusiji registrovao jednu kompaniju na svoje ime, dok je za suvlasnika imenovan njegov sin. Kompanija se bavi proizvodnjom i prodajom bezalkoholnih napitaka. 

image
VV inauguration
banner