Rusija

Zalužni: Gerasimov je jak i nepredvidiv neprijatelj, Ukrajinci treba da poštuju ruskog generala

Glavnokomandujući ukrajinskih trupa priznao je da čita radove zamenika ruskog ministra odbrane i da je vojna nauka u Rusiji na prilično visokom nivou
Zalužni: Gerasimov je jak i nepredvidiv neprijatelj, Ukrajinci treba da poštuju ruskog generalawww.globallookpress.com © MOD Russia

Glavnokomandujući ukrajinskih trupa Valerij Zalužni nazvao je svog neprijatelja načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije, zamenika ruskog ministra odbrane, generala armije Valerija Gerasimova snažnim i nepredvidivim neprijateljem.

U intervjuu u okviru dokumentarca prikazanog na ukrajinskoj televiziji, Zalužni je rekao da "stalno čita" Gerasimova, prenose "RIA Novosti".

"Sada ređe piše, ili barem ne objavljuje ništa novo, ali ja čitam njegove radove i zanima me njegovo gledište kao vojnog stručnjaka", rekao je on.

Gerasimov je, prema rečima Zalužnog, nepredvidiv i jak neprijatelj kojeg ukrajinska vojska treba da poštuje. On je dodao da je vojna nauka u Rusiji razvijena na prilično zavidnom nivou.

"Ne smemo površno da gledamo na aktivnosti Oružanih snaga Ruske Federacije. Ipak su nam naneli i nastavljaju da nanose pravu štetu", priznao je Zaluzni.

Gerasimov je početkom godine imenovan za komandanta Združene grupe snaga u zoni Specijalne vojne operacije (SVO) u Ukrajini, što je većina ruskih vojnih analitičara doživela kao svojevrsnu najavu velike ruske ofanzive.

image