Rusija

Ambasada Rusije u Londonu: Kod Engleza cilj opravdava sredstva, bez obzira na žrtve

London nastavlja da se planski i otvoreno sve više uključuje u ukrajinski sukob, navodi se u saopštenju ruske ambasade
Ambasada Rusije u Londonu: Kod Engleza cilj opravdava sredstva, bez obzira na žrtvewww.globallookpress.com © IMAGO/Sebastian Frej

Činjenica da London Kijevu isporučuje novo oružje koje sve više ima sve veći domet pokazuje da je Velika Britanija otvoreno uvučena u sukob u Ukrajini, saopštila je ruska ambasada u Londonu, komentarišući poslednju izjavu Londona da će Kijevu poslati stotine novih dronova dometa više od 200 kilometara i stotine projektila protivvazdušne odbrane.  

"Vidimo da London nastavlja da se planski i otvoreno uključuje u ukrajinski sukob. Prilikom donošenja odluka ne vodi računa ni o razmerama pričinjene štete, ni o broju izgubljenih ljudskih života, vodeći se logikom — 'cilj opravdava sredstva'. Viševekovno iskustvo Londona u sprovođenju spoljnopolitičkih mahinacija ukazuje da britansko rukovodstvo nema ozbiljnih sumnji" da cilj opravdava sredstvo, navodi se u izjavi ambasade u koju je TASS dobio uvid.

Osim današnje najave o novoj vojnoj pomoći Kijevu, London je nedavno Ukrajini isporučio krstareće rakete "storm šedou" koje Ukrajinci, uprkos inicijalnim obećanjima, i danas i prethodnih dana koriste za napade na civilne objekte. 

Ranije tokom dana, mediji su tako preneli da je ukrajinska vojska iskoristila ove rakete za granatiranje Luganska, a u prethodnom napadu na isti grad od 13. maja šestoro dece je zadobilo povrede. 

image