Rusija

Dominacija ruskog PVO: Oboreno još tri "storm šedou" i šest HIMARS raketa

Uništene su i četiri ukrajinske bespilotne letelice u oblastima naselja Žovtnevo - Harkovska oblast, Kopani - Zaporoška oblast i Glorious - Donjecka Narodna Republika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane
Dominacija ruskog PVO: Oboreno još tri "storm šedou" i šest HIMARS raketawww.globallookpress.com © Sgt. John Schoebel/Keystone Press Agency

Ruski PVO sistemi oborili su još tri ukrajinske krstareće rakete "storm šedou", šest HIMARS projektila, kao i četiri ukrajinske bespilotne letelice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Ruski PVO sistemi su tokom dana oborili tri krstareće rakete 'storm šedou' i šest projektila višecevnog bacača raketa HIMARS. Osim toga, četiri ukrajinske bespilotne letelice su uništene u oblastima naselja Žovtnevo - Harkovska oblast, Kopani - Zaporoška oblast i Glorious - Donjecka Narodna Republika", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su ruske snage u pravcu Donjecka likvidirale gotovo 340 ukrajinskih vojnika.

"Oružane snage Rusije su tokom prethodnog dana u pravcu Krasnog Limana likvidirale skoro 65 neprijateljskih vojnika i samohodni top 'akacija'. U Černjigovskoj oblasti uništena su skladišta municije brigade teritorijalne odbrane i 'Legije stranaca', dok je u regionu grada Bogoduhov u Harkovskoj oblasti uništen punkt privremenog dislociranja stranih plaćenika", kazali su u ministarstvu.

Dodaje se da su komandno-osmatrački punktovi jedinica 24. i 65. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine uništeni u DNR i Zaporoškoj oblasti i da je ruska vojska u Zaporoškoj oblasti uništila skladište municije 128. brdsko-jurišne brigade ukrajinskih snaga.

"Ruske snage uništile su i skladište municije u regionu Georgijevke i Kramatorska u DNR, uključujući ukrajinske grupe 'Lima', dok je u pravcu Južnog Donjecka i Zaporožja likvidirano više od 100 neprijateljskih vojnika", naveli su.

image