Rusija

Ruska vojska oborila još jedan "storm šedou"

Oboreno je i 20 ukrajinskih dronova u oblastima Luganske i Donjecke Narodne Republike, Harkova, Hersona i Zaporožja , kao i deset granata HIMARS
Ruska vojska oborila još jedan "storm šedou"www.globallookpress.com © Ministry of Defence of the Russi/Twitter.com

Ruski PVO sistem je oborio dve ukrajinske krstareće rakete "storm šedou" i jednu taktičku raketu "grom-2", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Osim toga, kako se navodi, ruska vojska je danas oborila 20 ukrajinskih dronova u oblastima Luganske i Donjecke Narodne Republike, Harkova, Hersona i Zaporožja, kao i deset granata HIMARS.

"Oružane snage Rusije noćas su izvele raketni udar na skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine. Cilj napada je postignut. Svi naznačeni objekti su pogođeni", saopštili su u Ministarstvu.

Dodaje se da je ruska vojska koristila precizno oružje dugog dometa.

Naime, Ujedinjeno Kraljevstvo isporučilo je Ukrajini više krstarećih raketa dugog dometa "storm šedou", uoči dugo najavljivane ofanzive, prenosi Si-En-En pozivajući se na visoke zapadne zvaničnike.

"Storm šedou" je krstareća raketa dugog dometa sa stelt mogućnostima, koju su zajednički razvile Velika Britanija i Francuska, a koja se obično lansira iz vazduha. Sa dometom većim od 250 kilometara, samo nešto slabija od američkih vojnih taktičkih raketnih sistema zemlja-zemlja, ili ATACMS koje Ukrajina već dugo traži.

Sa raketama koje su Britanci poslali Kijevu, ukrajinske snage mogu da udare duboko u ruske teritorije na istoku Ukrajine.

image
VV inauguration
banner