Rusija

Još jedna provokacija: Ruska vojska artiljerijskim udarom rasterala diverzante u Belgorodskoj oblasti

Nadam se da će svi biti uništeni, rekao je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov
Još jedna provokacija: Ruska vojska artiljerijskim udarom rasterala diverzante u Belgorodskoj oblastiwww.globallookpress.com © © Tsitsagi Nikita

Ruska vojska izvela je artiljerijski udar na ukrajinske diverzante u blizini Nove Tavolžanke u Belgorodskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane, a prenele su "RIA Novosti".

Kako je precizirano, jedinice za pokrivanje Zapadnog vojnog okruga i granična služba Federalne službe bezbednosti (FSB) uočile su pokušaj militanata da pređu reku na području ovog naselja.

"Neprijatelju je nanet artiljerijski udar, on je rasteran i povukao se", navodi se u saopštenju.

U blizini sela Nova Tavolžanka vodi se borba sa diverzantima, rekao je ranije gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

On je na svom Telegram kanalu objavio da se ruske trupe bore sa ukrajinskim diverzantima u Novoj Tavolžanki u Belgorodskoj oblasti, prenele su "RIA Novosti".

"Nadam se da će svi biti uništeni, drugačije ne može biti", rekao je on u video poruci.

Prošle nedelje je ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa probila je granicu i ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga. Nakon toga u Belgorodskoj oblasti je uveden režim kontraterorističkih mera. 

Sutradan je Ministarstvo odbrane objavilo da je eliminisano više od 70 diverzanata, a ubrzo nakon toga kontrateroristički režim je ukinut. Istražni komitet najavio je pokretanje krivičnog postupka po šest članova, uključujući teroristički napad. 

image