Rusija

Lukašenko doputovao na razgovor sa Putinom

Biće reči o daljem razvoju rusko-beloruskih strateških odnosa i o dubljoj integraciji u okviru Savezne države
Lukašenko doputovao na razgovor sa Putinomwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Predsednik Belorusije doputovao je sinoć u Rusiju kako bi razgovarao sa predsednikom RF Vladimirom Putinom, prenose ruski mediji.

Kako je ranije navela pres služba Kremlja, lideri će razgovarati o pritiscima i problemima koji se tiču "daljeg razvoja rusko-beloruskih strateških odnosa" i dublje integracije u okviru Savezne države. 

Iz Minska poručuju da će biti reči o velikom broju pitanja povezanih sa bilateralnom saradnjom, bezbednošću, aktuelnim događajima na međunarodnoj sceni, realizacijom projekata unutar Savezne države i zajedničkim aktivnostima koje imaju za cilj borbu protiv ilegalnih sankcija. 

Lukašenko je početkom meseca dodao da će biti reči i o "vagnerovcima" i njihovim budućim aktivnostima, nakon što je u junu dogovoreno da ovi borci pređu u Belorusiju. 

Podsetimo, Moskva i Minsk u okviru Savezne države rade na 28 projekata, koji su pre svega usmereni na usaglašavanje njihovih platnih sistema i makroekonomske teme, a u planu je i formiranje zajedničkog tržišta gasa, nafte i energije.

Današnji sastanak dvojice lidera biće šesti po redu od početka godine, što samo potvrđuje blisku saradnju Moskve i Minska. 

image